Komuniti Rider Moped Malaysia

// Selamat Datang Ke Forum MRC (Moped Riders Community) // Selamat Berforum dan berkongsi memberi info permotoran dll yang berilmiah.... Sharing is caring ;-)

Moped Riders Community

.: SELAMAT DATANG KE MRC :.

  Sepang Track Day - F1 SIC

  Share
  avatar
  Zul.Caffan.Su-47
  MRC VVIP
  MRC VVIP

  Posts : 1859
  Reputation : 3
  Join date : 29/06/2009
  Age : -7678

  Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by Zul.Caffan.Su-47 on Thu 02 Jul 2009, 8:17 am

  PERBINCANGAN TRACK DAY SEPANG F1 CURCUIT!  Full Track


  North Track


  South Track


  Go Cart Track  PERATURAN KESELAMATAN TRACK DAY


  DILARANG KELUAR DARI GARISAN PUTIH SEMASA MEMASUKI LITAR!
  Semasa mengeluar daripada pit dan memasuki litar, pastikan anda merapat kanan sehingga melalui Turn 1.
  Motosikal-motosikal yang lain mendekati Turn 1 pada kelajuan melebihi 250KM/H. Jika anda keluar daripada garisan putih dari pit, anda mungkin akan dilanggar dari belakang pada kelajuan yang tinggi dan ini boleh menyebabkan cedera parah atau kematian kepada diri anda atau orang lain!


  ikut line kanan sambil menoleh ke belakang & menuju terus ke T1


  pastikan memasuki lane kanan sambil membelok terus ke T1


  DILARANG BERHENTI DI LITAR ATAS APA-APA SEBAB,
  walaupun seorang penunggang terbabas dan anda kenal penunggang tersebut; pekerja litar akan membantu beliau. Kembali ke pit untuk membaiki apa-apa masalah dan beritahu staf litar tentang mana-mana masalah di litar. Jikalau motosikal anda secara tiba-tiba berhenti di atas litar, berikan isyarat dengan mengangkat tangan dan dengan selamat bawakan motosikal anda ke zon selamat seperti di rumput. Ikut arahan pekerja litar. Berhenti di mana-mana atas litar adalah sangat bahaya. Anda mungkin boleh dilanggar dari belakang pada kelajuan yang tinggi dan ini boleh menyebabkan cedera parah atau kematian kepada diri anda atau orang lain.

  JANGAN TERBABAS.
  Meskipun, jika anda terbabas,

  1. TUNGGU untuk pastikan yang anda dalam keadaan baik sebelum membangkit.
  2. BERPALING kepada pekerja litar terdekat dan ikut arahan mereka.
  3. Jika anda boleh lakukannya, bawa motosikal dan diri anda keluar daripada tapak di mana anda terbabas (jika di atas litar)
  4. Jika anda CEDERA, jangan bergerak. TUNGGU untuk AMBULANCE sampai untuk membantu.

  BERIKAN ISYARAT SEBELUM MENINGGALKAN LITAR (MEMASUKI PIT).
  Rancangkan dari awal dan berikan isyarat dengan MENGANGKAT TANGAN sebelum meninggalkan litar - Pada selekoh yang terakhir atau kedua terakhir sebelum susur keluar ke pit, angkatkan tangan. Semasa mendekati susur keluar tersebut, gerak dengan perlahan ke belah kanan litar dan rapat dengan hujung litar. Turunkan kelajuan semasa mendekati susur keluar sehinggalah anda tiba dengan selamat kedalam pit. Sebaik sahaja anda telah memberi isyarat untuk mengeluar litar, anda DILARANG SESAMA SEKALIuntuk mengubah fikiran dan memasuki garisan melumba. Jika anda tidak memberi isyarat dan keluar dengan selamat, anda mungkin akan dilanggar dari belakang pada kelajuan yang tinggi dan ini boleh menyebabkan cedera parah atau kematian kepada diri anda atau orang lain.

  JANGAN BERGERAK MENGHALA KE ARAH LAWAN TRAFIK PADA BILA-BILA MASA.
  Jika anda tidak dapat/sempat/terlepas susur ke pit, teruskan sahaja untuk membuat satu lagi pusingan untuk peluang memasuki pit.

  JANGAN PUSING MASUK KEDALAM PIT DARI PENGHUJUNG JALAN LURUS HADAPAN.
  Jika anda sedang bergerak dalam laluan pit dan perlu kembali ke garaj, masuk paddock di hujung laluan pit atau masuk ke garaj yang tidak digunakan dan kembali ke garaj anda.

  MEMOTONG HANYA JIKA IANYA SELAMAT.
  Jika anda tidak pasti jika anda boleh memotong seseorang penunggang dengan selamat atau tidak, JANGAN CUBA MEMOTONG. Penunggang yang MEMOTONG adalah yang bertanggungjawab untuk membuat sesuatu potongan yang SELAMAT. Penunggang yang sedang dipotong patut memberi laluan kepada penunggang yang sedang memotong. Jangan menukar haluan secara tiba-tiba untuk memberi laluan kepada penunggang yang memotong. Pastikan anda pegun haluan supaya mereka boleh memotong dengan selamat. Jika anda terganggu dengan seorang penunggang atau sekumpulan penunggang dihadapan anda, masuk pit selama 30 saat, kemudian masuk balik ke litar.

  PANASKAN TAYAR UNTUK 2 KE 3 PUSINGAN.
  Mulakan dengan perlahan dengan membaringkan motosikal anda dengan sedikit semi sedikit dan kemudian lebih banyak diikuti dengan kelajuan yang tertentu. Bersabar, ia adalah perkara yang tidak diingini untuk membabas pada pusingan pertama hanya kerana anda tidak dapat bersabar untuk memanaskan tayar. Mencuba bergerak laju menggunakan tayar sejuk (cold tires) adalah punca utama berlakunya babasan di trackday.

  RAMALKAN DAN BERIKAN ISYARAT DENGAN MENGANGKAT TANGAN SEBELUM MEMBUAT APA-APA YANG TIDAK BIASA.
  Apabila mendekati sesebuah selekoh, pastikan anda jangan keluar dari garisan anda. JANGAN keluar garisan anda meskipun secara tidak sengaja dan cuba kembali balik ke dalam selekoh secara tergesa-gesa. IKUT SAHAJA pusingan dan dengan perlahan masuk balik kedalam selekoh. Jika anda (i) dapat melihat sesebuah bendera kuning atau bendera merah, (ii) perlu perlahankan motosikal di tempat yang tidak biasa atas sebab-sebab yang lain, atau (iii) perlu buat apa-apa perkara lain yang tidak dapat diramalkan, angkatkan tangan anda untuk memberi isyarat yang anda akan memperlahankan motosikal anda atau akan membuat sesuatu yang tidak biasa SEBELUM melakukannya. Penunggang di belakang anda mungkin tidak dapat atau tidak perasan akan bendera atau masalah anda; jika anda secara tiba-tiba memperlahankan motosikal sebelum memberi isyarat, anda mungkin akan dilanggar dari belakang.

  BERSIKAP BERWASPADA SEMASA DI DALAM PIT.
  Jangan terlalu laju semasa dalam pit atau paddock. Had kelajuan adalah 15KM/H atau IDLE dalam gear pertama. Berpaling kebelakang dan pastikan laluan dihadapan selamat sebelum memasuki laluan pit. Gunakan laluan travel untuk melalui pit sehinggalah anda sampai ke garaj anda. Pastikan anda AWAS dan pastikan kelajuan rendah semasa dalam paddock.

  LETAKKAN MOTOSIKAL HANYA DALAM GARAJ PIT TERTUTUP.
  Jangan letakkannya di laluan pit.

  JANGAN LAKUKAN APA-APA AKSI LAGAK PADA BILA-BILA MASA, MANA-MANA TEMPAT DI KAWASAN LITAR.
  Dilarang membuat wheelie, stoppie, burnout, skids atau aksi-aksi lain dengan sengaja.

  TUNGGANG DENGAN SELAMAT DENGAN KEBOLEHAN DIRI SENDIRI.
  Menunggang dengan laju adalah merbahayakan, dan itu adalah sebab mengapa ia adalah haram di mana-mana tempat selain daripada litar. Walaupun dengan kehadiran persediaan motosikal yang cukup, pakaian yang sesuai, dan sikap mental yang sesuai; manfaat menggunakan litar iaitu 'run-off areas' dan ketidahkadiran trafik jalan raya mengurangkan risiko menunggang dengan laju, salah satu risiko yang anda atau penunggang yang lain tetap perlu menanggung iaitu sesebuah kesilapan kelakuan tidak dapat dihapuskan.

  KENALI BENDERA-BENDERA DAN LAMPU ISYARAT KESELAMATAN DAN APA MAKSUDNYA:


  HIJAU - LITAR DIBUKA!

  KUNING - AWAS, TIDAK DIBENARKAN MEMOTONG. Ini mungkin akan dikibarkan atau pegun. Awas, kurangkan kelajuan anda dengan selamat supaya anda berada dalam had kawalan motosikal anda; ini tidak bermakna anda perlu berhenti atau dengan secara tiba-tiba memperlahankan motosikal. JANGAN POTONG penunggang yang lain, dan awaskan diri untuk masalah yang mungkin di hadapan. Litar akan tetap dibuka, tetapi ada sesuatu perkara yang boleh menyebabkan gangguan atau masalah. Jika bendera kuning dikibarkan, masalah atau perkara tersebut adalah dihadapan. Memotong dan menyempurnakan kelajuan yang tinggi adalah tidak dibenarkan sehingga anda telah melepasi (a) kawasan terlibat, (b) sesebuah bendera hijau atau (c) stesen bendera seterusnya dimana bendera KUNING tidak ditunjuk. Sesebuah contoh untuk situasi dimana bendera KUNING ditunjukkan adalah sebuah penunggang yang telah terbabas dan sedang dipindahkan keluar daripada 'run-off area'

  KUNING/JALUR MERAH - OBJEK BAHAYA DI ATAS PERMUKAAN LITAR DIHADAPAN. Ini mungkin merujuk kepada minyak, coolant, atau air hujan, knee slider, atau sesuatu objek yang terjatuh daripada sesebuah motosikal. Awas dan bersedia untuk mengelak objek tersebut.

  MERAH - LITAR DITUTUP, mungkin disebabkan oleh kebabasan atau objek bahaya yang lain yang perlu dibersihkan. Berikan isyarat dengan mengangkat tangan anda semasa anda dapat lihat bendera MERAH, turunkan kelajuan dengan SELAMAT, AWAS untuk apa-apa perkara atau objek yang bahaya dan keluar litar dan masuk ke pit. MEMOTONG TIDAK DIBENARKAN.

  HITAM - BARANGKALI ADA MASALAH PADA ANDA ATAU MOTOSIKAL ANDA. Jika bendera HITAM ditunjuk pada anda, bermakna ada sesebuah perkara atau masalah pada anda atau motosikal anda yang staf litar dapat lihat dan mungkin menjadi perihal keselamatan. Berikan isyarat dengan mengangkat tangan. Dengan perlahan tinggalkan garisan melumba anda jika berlaku sesuatu kebocoran. Bila ia selamat dan masa sesuai, periksa motosikal anda. Setelah selesai, jikalau boleh, kembali ke pit dan tanya staf litar apakah masalah yang dihadapi pada awal tadi.


  Last edited by Zul.Caffan.Su-47 on Mon 14 Dec 2009, 5:22 am; edited 2 times in total
  avatar
  GanahSokmo
  Emperor Of Spammers
  Emperor Of Spammers

  Posts : 918
  Reputation : 0
  Join date : 30/06/2009

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by GanahSokmo on Thu 02 Jul 2009, 8:45 am

  yes....pade sesaper yg ade pengalaman, info ker blh la kongsi d cni....
  avatar
  ghetto
  Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat
  Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat

  Posts : 2129
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Location : taMan Melati - Teluk Mak Intan

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by ghetto on Fri 03 Jul 2009, 2:38 am

  aku rasa black lebih berpengalaman dengan jentera dier yg sempoi,,,

  black mana black??????
  avatar
  mr.kuyup
  Newbie MRC
  Newbie MRC

  Posts : 56
  Reputation : 0
  Join date : 03/07/2009
  Age : 32
  Location : pantai mali.kL...

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by mr.kuyup on Fri 03 Jul 2009, 11:04 am

  haah...
  tp black slalu s0h bukak kt Sic...
  kt sane byk inf0 bab bnde ni...
  avatar
  LuckyBoy34
  Moderator Bengkel & Modifikasi
  Moderator Bengkel & Modifikasi

  Posts : 157
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Age : 34
  Location : Kuala Lumpur-Gombak-Petaling Jaya

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by LuckyBoy34 on Fri 03 Jul 2009, 11:29 am

  SIC pny info mcm hareemm........xleh pecaya sgt
  hr nie lain,esok kuar lain.....tu payah nk comfirm!!!


  _________________
  It's Not What You Ride,It's How You Ride!!!!
  avatar
  mr.kuyup
  Newbie MRC
  Newbie MRC

  Posts : 56
  Reputation : 0
  Join date : 03/07/2009
  Age : 32
  Location : pantai mali.kL...

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by mr.kuyup on Fri 03 Jul 2009, 11:39 am

  tau xpe...
  kene dpt tau dr yg btui2 rapat ngan 0rg sane...
  baek maen elite je...
  bknkah ramai yg nak taja blackie hayden ni...
  avatar
  LuckyBoy34
  Moderator Bengkel & Modifikasi
  Moderator Bengkel & Modifikasi

  Posts : 157
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Age : 34
  Location : Kuala Lumpur-Gombak-Petaling Jaya

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by LuckyBoy34 on Fri 03 Jul 2009, 11:41 am

  mr.kuyup wrote:tau xpe...
  kene dpt tau dr yg btui2 rapat ngan 0rg sane...
  baek maen elite je...
  bknkah ramai yg nak taja blackie hayden ni...

  ooiii....diam2 sudah Razz Razz Razz


  _________________
  It's Not What You Ride,It's How You Ride!!!!
  avatar
  Zul.Caffan.Su-47
  MRC VVIP
  MRC VVIP

  Posts : 1859
  Reputation : 3
  Join date : 29/06/2009
  Age : -7678

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by Zul.Caffan.Su-47 on Fri 03 Jul 2009, 11:51 am

  aku nak join.. tp ntah bile leh join..
  mmg mcm hareeeeeeemmmmmmm

  *join race bukan join tgk


  _________________
  BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM  avatar
  LuckyBoy34
  Moderator Bengkel & Modifikasi
  Moderator Bengkel & Modifikasi

  Posts : 157
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Age : 34
  Location : Kuala Lumpur-Gombak-Petaling Jaya

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by LuckyBoy34 on Fri 03 Jul 2009, 12:08 pm

  Zul.Caffan.Su-47 wrote:aku nak join.. tp ntah bile leh join..
  mmg mcm hareeeeeeemmmmmmm

  *join race bukan join tgk

  apa lg......msuk la MSS race,150cc open........lc ade 4-5 bjik join


  _________________
  It's Not What You Ride,It's How You Ride!!!!
  avatar
  mr.kuyup
  Newbie MRC
  Newbie MRC

  Posts : 56
  Reputation : 0
  Join date : 03/07/2009
  Age : 32
  Location : pantai mali.kL...

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by mr.kuyup on Fri 03 Jul 2009, 12:14 pm

  k0 jgn dgr kapan...
  nak msk mss carik 15oCC yg 2str0ke...
  kite mn la de 0rg nak taje...
  kakakakakaka...
  weh...
  m0h le msk elite...
  avatar
  LuckyBoy34
  Moderator Bengkel & Modifikasi
  Moderator Bengkel & Modifikasi

  Posts : 157
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Age : 34
  Location : Kuala Lumpur-Gombak-Petaling Jaya

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by LuckyBoy34 on Fri 03 Jul 2009, 12:24 pm

  mr.kuyup wrote:k0 jgn dgr kapan...
  nak msk mss carik 15oCC yg 2str0ke...
  kite mn la de 0rg nak taje...
  kakakakakaka...
  weh...
  m0h le msk elite...

  ape ko elite2?? taw la mtor dh siap.....bkn main laju ehh.........
  ko reti lg ke nk main coner??dh bp bulan x naik mtor.....hahahahahaaa lol! lol! lol!


  _________________
  It's Not What You Ride,It's How You Ride!!!!
  avatar
  mr.kuyup
  Newbie MRC
  Newbie MRC

  Posts : 56
  Reputation : 0
  Join date : 03/07/2009
  Age : 32
  Location : pantai mali.kL...

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by mr.kuyup on Fri 03 Jul 2009, 12:26 pm

  0ntah...
  lame sgt si0t xbwk m0t0...
  atuiyai...
  avatar
  ghetto
  Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat
  Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat

  Posts : 2129
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Location : taMan Melati - Teluk Mak Intan

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by ghetto on Fri 03 Jul 2009, 1:56 pm

  fuh,,,,brother otai sembang track nih,,hehehehhe
  avatar
  Zul.Caffan.Su-47
  MRC VVIP
  MRC VVIP

  Posts : 1859
  Reputation : 3
  Join date : 29/06/2009
  Age : -7678

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by Zul.Caffan.Su-47 on Fri 03 Jul 2009, 3:03 pm

  LuckyBoy_YaYa34 wrote:
  Zul.Caffan.Su-47 wrote:aku nak join.. tp ntah bile leh join..
  mmg mcm hareeeeeeemmmmmmm

  *join race bukan join tgk

  apa lg......msuk la MSS race,150cc open........lc ade 4-5 bjik join


  adoi join track day la... race la jugak tu
  apahal tetiba suruh aku join race real competition lak ni
  leh tahan gak black nih


  _________________
  BRT-MDS-PWK-CMS-FAITO-YAMAHA THAI-TKR-RB-BATLAX-SOYCO-SSS-UMA RACING-X1R-RIMULAR3X-JTX-RACING BEE-KOSO-DEFI-CAP AYAM  avatar
  LuckyBoy34
  Moderator Bengkel & Modifikasi
  Moderator Bengkel & Modifikasi

  Posts : 157
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Age : 34
  Location : Kuala Lumpur-Gombak-Petaling Jaya

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by LuckyBoy34 on Fri 03 Jul 2009, 6:57 pm

  ko ade bakat bro....ape slhnye msuk race plak
  mtor bikin riban2....xkn nk park sblh reban jer....hahahhahaaaaa


  _________________
  It's Not What You Ride,It's How You Ride!!!!
  avatar
  kInOzAwA
  MRC VVIP
  MRC VVIP

  Posts : 1503
  Reputation : 2
  Join date : 29/06/2009
  Age : 39
  Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by kInOzAwA on Fri 03 Jul 2009, 10:49 pm

  black dah bakar tu.. jaga cik kiah jaga cik kiah... black nak ajak race ler tu.................. hahahahhahahahahhaahhahahahahhahahahha


  _________________

  spark87
  Newbie MRC
  Newbie MRC

  Posts : 34
  Reputation : 0
  Join date : 03/07/2009

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by spark87 on Sat 04 Jul 2009, 4:01 am

  mentang2 la black ade sponsor dia racun yg lain... Laughing
  avatar
  ghetto
  Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat
  Moderator Sembang Kosong -> Rider Kelajuan Kilat

  Posts : 2129
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Location : taMan Melati - Teluk Mak Intan

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by ghetto on Sat 04 Jul 2009, 5:43 am

  wah,,,black racun saper weh??hahahah
  avatar
  LuckyBoy34
  Moderator Bengkel & Modifikasi
  Moderator Bengkel & Modifikasi

  Posts : 157
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Age : 34
  Location : Kuala Lumpur-Gombak-Petaling Jaya

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by LuckyBoy34 on Sat 04 Jul 2009, 5:34 pm

  spark87 wrote:mentang2 la black ade sponsor dia racun yg lain... Laughing

  sponser pon....tgh penin nie,kips aku x jln round 3 nnt.......
  bos aku tgh plan ape ntah.....tkr mtor kot
  jgn die srh aku bwk RXZ dh laa........nanges nnt aku kt paddock!!!!


  _________________
  It's Not What You Ride,It's How You Ride!!!!

  spark87
  Newbie MRC
  Newbie MRC

  Posts : 34
  Reputation : 0
  Join date : 03/07/2009

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by spark87 on Sat 04 Jul 2009, 6:54 pm

  LuckyBoy_YaYa34 wrote:
  spark87 wrote:mentang2 la black ade sponsor dia racun yg lain... Laughing

  sponser pon....tgh penin nie,kips aku x jln round 3 nnt.......
  bos aku tgh plan ape ntah.....tkr mtor kot
  jgn die srh aku bwk RXZ dh laa........nanges nnt aku kt paddock!!!!

  tukar motor?? abes kips tu nk buat tukun ke??hahaha
  bak sini motor tu Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
  avatar
  kInOzAwA
  MRC VVIP
  MRC VVIP

  Posts : 1503
  Reputation : 2
  Join date : 29/06/2009
  Age : 39
  Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by kInOzAwA on Sat 04 Jul 2009, 6:54 pm

  apsal black? rxz x best ke?


  _________________
  avatar
  LuckyBoy34
  Moderator Bengkel & Modifikasi
  Moderator Bengkel & Modifikasi

  Posts : 157
  Reputation : 1
  Join date : 01/07/2009
  Age : 34
  Location : Kuala Lumpur-Gombak-Petaling Jaya

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by LuckyBoy34 on Sat 04 Jul 2009, 11:01 pm

  kInOzAwA wrote:apsal black? rxz x best ke?

  klu best dh lama aku bwk jer.......sbb x bestla,aku x suke mtor pkai absober2 nie
  x mantop mcm pkai monoshock


  _________________
  It's Not What You Ride,It's How You Ride!!!!
  avatar
  mr.kuyup
  Newbie MRC
  Newbie MRC

  Posts : 56
  Reputation : 0
  Join date : 03/07/2009
  Age : 32
  Location : pantai mali.kL...

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by mr.kuyup on Mon 06 Jul 2009, 6:08 am

  black biase la...
  die ni kire 0tai la sbb dpt sp0nser...
  bkn sebarangan 0rg w0 yg akan d sp0nser...
  kakakakakaka...
  avatar
  kInOzAwA
  MRC VVIP
  MRC VVIP

  Posts : 1503
  Reputation : 2
  Join date : 29/06/2009
  Age : 39
  Location : Göteborg, Sweden & K. Terengganu

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by kInOzAwA on Wed 22 Jul 2009, 12:21 am

  black, motor per yg ko guna pasnih utk MSS? bos ko dah amik ke itu motor?


  _________________
  avatar
  Chi Kent
  Chief Moderator
  Chief Moderator

  Posts : 3127
  Reputation : 9
  Join date : 02/07/2009
  Age : 32
  Location : Pinggiran Batu Cave,Gombak

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by Chi Kent on Wed 22 Jul 2009, 2:06 am

  biler kite nk masuk main saja2

  Sponsored content

  Re: Sepang Track Day - F1 SIC

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Mon 10 Dec 2018, 6:17 pm